Corona Maatregelen

Corona Maatregelen

Sinds 16 maart 2020 zijn in verband met het COVID-19 virus de zogenaamde Corona-maatregelen van kracht. Acupunctuur Praktijk Van Oosten heeft destijds haar deuren moeten sluiten.

Ik ben heel blij dat ik u intussen weer mag ontvangen in mijn praktijk!

Omdat het coronavirus nog steeds actief is, volg ook ik de richtlijnen van het RIVM en zijn er vanuit de beroepsorganisaties bepaalde spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. U wordt geacht hier kennis van te nemen en deze regels te respecteren.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact met mij op per e-mail of telefoon.

Ik zal u vervolgens vragen stellen omtrent uw gezondheid, uitleg geven over de geldende regels binnen Gezondheidscentrum Surya alsook het protocol dat geldt binnen Acupunctuur Praktijk Van Oosten. Vervolgens kunnen we, indien gewenst en mogelijk, een afspraak inplannen.

Belangrijk: Heeft u of een huisgenoot/gezinslid tussentijds klachten gekregen, zoals koorts (vanaf 38 graden), verkoudheid, hoesten of benauwdheidsklachten, dan neemt u direct contact met mij op en zegt u de afspraak af. Er zullen dan geen kosten in rekening worden gebracht voor de voor u gereserveerde tijd.

Heeft u geen klachten, dan zie ik u graag volgens afspraak en gelden daarbij de volgende regels:

 1. U komt alleen naar de afspraak. Indien dit niet mogelijk/wenselijk is, neem hierover dan vooraf telefonisch contact met mij op.
 2. U neemt zo min mogelijk mee en stopt losse dingen zoveel mogelijk in tas of jaszak. Ik zorg voor alle benodigde handdoeken.
 3. Kom op tijd en wacht buiten (op minimaal 1,5 meter afstand van anderen) totdat ik u kom ophalen. U kunt mij evt. een berichtje sturen dat u bent gearriveerd. Ik open en sluit de deur voor u. U raakt niets aan.
 4. We houden afstand en geven geen hand.
 5. U ontsmet direct bij binnenkomst uw beide handen én beide polsen tot halverwege de onderarm (in verband met het voelen van de pols tijdens het consult) met desinfecterende spray/gel, welke op de pilaar bij de voordeur staat.
 6. Wij lopen meteen door naar de praktijkruimte.
 7. U hangt evt. zelf uw jas op, neemt plaats op de stoel en raakt verder zo min mogelijk aan.
 8. We bespreken uw gezondheidssituatie en hulpvraag en houden daarbij minimaal 1,5 meter afstand.
 9. U hangt evt. kleding over de stoel en neemt plaats op de behandelbank.
 10. Tijdens het pols voelen, tong bekijken en de behandeling (wanneer we dus geen 1,5 meter afstand kunnen houden) praten we niet of zo min mogelijk.
 11. Indien gewenst kan ik een mondkapje opzetten. Mocht u zelf een mondkapje willen opzetten, dan kunt u deze zelf meenemen naar de praktijk. Na de behandeling houden we weer 1,5 meter afstand, u kleedt zich weer aan en neemt weer plaats op de stoel.
 12. Ik stuur u ter plekke een betaalverzoek of u kunt, indien dit niet mogelijk is, (contactloos) betalen door te pinnen.
 13. We maken evt. een nieuwe afspraak, onder dezelfde voorwaarden en met inachtneming van dezelfde regels.
 14. U neemt uw evt. jas en tas mee en we lopen meteen door naar de voordeur.
 15. Voordat u naar buiten gaat, ontsmet u nogmaals de beide handen met desinfecterende spray/gel, welke op de pilaar bij de voordeur staat.

En verder:

– Hoesten en niezen doen we in de elleboog. We snuiten onze neus in een papieren zakdoek, welke we direct daarna weggooien in de prullenbak. Vervolgens wassen we direct onze handen met zeep of desinfecterende spray/gel.
– Ik kan u helaas niets te drinken aanbieden. Indien noodzakelijk kunt u zelf een flesje water van huis meenemen.
– De wc is in principe niet toegankelijk. Bij hoge nood waarschuwt u mij.

Deze regels zijn niet statisch, maar onderhevig aan verandering naar aanleiding van veranderende omstandigheden, maatregelen en nieuwe inzichten.

Disclaimer: Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.

Comments are closed.