Acupunctuur

acupunctuur brengt evenwicht in lichaam en geestAcupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode, die onderdeel uitmaakt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Tijdens een behandeling met acupunctuur worden op specifieke punten op het lichaam zeer dunne naaldjes geprikt. Deze naaldjes zijn zo dun dat u ze nagenoeg niet voelt.

Energiestroom

Met het aanprikken van acupunctuurpunten kunnen we de stroom van energie door het lichaam beïnvloeden. Het woord energie is een nogal ongrijpbare term, maar in feite bedoelen we hiermee alles wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Meridianen

De energie stroomt door een netwerk van banen, de zogenaamde meridianen, door ons hele lichaam. Door allerlei oorzaken kan er ‘een kink in de kabel’ ontstaan: de energie stroomt niet meer zoals het hoort en er kan een tekort of juist een overschot aan energie ontstaan. Het lichaam en soms ook onze psyche raken uit balans en er ontstaan klachten / ziektes.

Evenwicht

Met acupunctuur kunnen we tekorten aanvullen en overschotten afvoeren, zodat de natuurlijke energiestroom in het lichaam wordt hersteld en lichaam en geest weer in balans komen. Het zorgt ervoor dat klachten verdwijnen en u letterlijk en figuurlijk weer lekker in uw vel komt te zitten.

Acupunctuur brengt evenwicht.

Comments are closed.