Christa van Oosten

Geïnspireerd door oude culturen en tradities, filosofieën over gezondheid en ziekte en de eigen kracht van mens en natuur startte ik in 2001 met de 6-jarige studie Natuurgeneeskunde met specialisatie Traditionele Chinese Geneeskunde. Later verdiepte ik mijn kennis door de 2-jarige opleiding Klassieke Chinese Geneeskunde af te ronden. Regelmatig volg ik diverse bij- en nascholingen, waardoor ik mij o.a. specialiseerde op het gebied van gynaecologie, het mentaal-emotionele vlak en klachten van het bewegingsapparaat.

Chinese geneeskunde is zoveel meer dan alleen het prikken van naalden!

Wat ik bijzonder vind is dat mensen die bij mij in de praktijk komen hun verhaal met mij willen delen. Zij geven mij als het ware ´een kijkje in de keuken´. Het gaat niet zozeer om de klacht die iemand heeft. Het gaat om de context: die unieke persoon, het geheel van lichaam en geest.

Met alle informatie die ik krijg over die persoon en zijn/haar klacht is het voor mij elke keer weer een puzzel die gelegd moet worden en daar zit voor mij de uitdaging! Ik vind het fantastisch om op deze manier mensen te mogen begeleiden op hun weg naar gezondheid en welbevinden.”

Christa van Oosten

Ervaar hoe deze traditionele geneeskunde uit het Oosten werkt in het moderne Westen.

Comments are closed.