Werkwijze

Intakegesprek

behandeling acupunctuur Nijmegen begint met intakegesprek met kopje Chinese theeEen eerste consult bestaat uit een kennismaking en een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stel ik u vragen over uw klacht(en) en fysieke en mentale gesteldheid. Ik bekijk uw tong en voel uw polsen (in de Chinese geneeskunde zijn dit diagnostische middelen). Met de informatie die hieruit voortkomt probeer ik de oorzaak van uw klachten te achterhalen en aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op.
Zo’n eerste consult duurt meestal 1 tot 1,5 uur.

Behandelingen

Vervolgconsulten duren ongeveer 45 tot 60 minuten.
Tijdens deze consulten nemen we kort de stand van zaken door en starten we met de behandeling.

Hoeveel behandelingen precies nodig zijn, is vooraf moeilijk te bepalen. De ene persoon reageert sneller dan de andere. Maar ook de aard van de klacht is bepalend voor het aantal benodigde behandelingen. Zo neemt bijvoorbeeld de behandeling van chronische klachten meer tijd in beslag dan die van acute klachten. Over het algemeen geldt ook hoe langer de klacht bestaat, des te langer u onder behandeling bent. We zullen dus steeds tussendoor bespreken hoe het gaat. En als het gewenste resultaat is bereikt, kan de frequentie van de behandelingen worden afgebouwd.

Het genezingsproces

We gaan samen op zoek naar de mogelijke oorza(a)ken die ten grondslag ligt/liggen aan uw klacht(en). Bewustwording hiervan maakt dat u zelf ook kunt bijdragen aan het genezingsproces. Aanpassing van bijvoorbeeld uw voedingspatroon of leefwijze kan de behandelingen ondersteunen en zorgen voor een sneller resultaat.

Samenwerken voor een beter resultaat

Comments are closed.